Управљање променама

Модерна и рационална држава заснива се на јавном сектору који је учинковит, ефикасан и економичан.

Дијалог о унапређењу организационе структуре у јавној управи

Стручни скуп „Реализација Акционог плана за спровођење препорука из документа Светске банке Хоризонтална функционална анализа за Државну управу плус (2017 – 2018) – Област 2 – Унапређење организационе структуре јавне управе„ одржан је 8. новембра 2017. у организацији Министарства државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС). Скуп је организован у оквиру пројекта Реструктурирање и оптимизација јавне управе у Републици Србији 2015-2018 који се реализује у сарадњи са Светском банком, а који се финансира из ЕУ ИПА фонда 2014.

На скупу су учествовали представници МДУЛС-а, Генералног секретаријата Владе, Министарства финансија, Службе за управљање кадровима, Министарства за европске интеграције, Управе за заједничке послове републичких органа и Групе за подршку управљању променама.

Најважније вести

Јачање капацитета запослених у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – тренинг Управљање променама

Група за подршку управљању променама одржала је у четвртак, 17. маја 2018. године, у просторијама Националне академије за јавну управу тренинг Управљање променама, намењен запосленима у Министарство за рад, запошљавање, борачка  и социјална питања.

Тренинг Управљање чињеницама

Група за подршку управљању променама одржала је у среду, 6. јуна 2018. године, у просторијама Националне академије за јавну управу тренинг Управљање чињеницама, намењен запосленима у Националној служби за запошљавањ

Изградња капацитета и компетенција на локалном нивоу као механизам управљања променама

Стручно усавршавање запослених у јединицама локалне самоуправе и ове године је међу приоритетима реформских процеса, најављује Саша Могић, помоћник министра за систем локалне самоуправе у Министарству државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС).

Улога јединственог система стручног усавршавања у реформи јавне управе

Када се дискутује о томе каква су нам знања и вештине данас потребни да бисмо разумели све брже промене које се око нас дешавају и у складу са њима успешно обављали свој посао, у најширој јавности се готово по правилу акцентују потребе приватног сектора.