Управљање променама

Модерна и рационална држава заснива се на јавном сектору који је учинковит, ефикасан и економичан.

Едукација јавне управе је од највеће важности

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије

„Реформа јавне управе је апсолутни приоритет како за Владу Републике Србије, тако и за наше министарство. Држава у сваком смислу мора да буде у потпуној служби својих грађана, посебно привреде или, у нашем случају, пољопривреде. Значајне промене нас очекују како услед глобалних дешавања у сектору производње хране, тако и у погледу приступања Европској унији и прилагођавања заједничкој аграрној политици. Управо у том делу наше службе морају бити најближи партнер пољопривредницима, како би се што безболније прилагодили променама које долазе. На крају, не можемо да очекујемо ни већу конкурентност државе на међународном тржишту, уколико јавна управа није модернизована и скројена по мери реалних потреба свих нас који у њој живимо и радимо. Због тога сматрам да, једино кроз квалитетне обуке и константне едукације које су од највеће важности, можемо учинити јавну праву спремном за изазове са којима се сваки дан све више суочавамо“.

Најважније вести

Тродневна радионица у Аранђеловцу Управљање променама у процесу реструктурирања и оптимизације јавне управе у Републици Србији 2019-2020

Група за подршку управљању променама окупила је кључне предтсавнике институција ( Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство заштите животне средине, Министарство здравља, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде..

Радионица Спровођења Акционог плана за оптимизацију у ресору запошљавања

Група за подршку управљању променама одржала је радионицу Спровођење Акционог плана за оптимизацију у ресору запошљавања, у понедељак 14. јануара 2019. године у просторијама Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Дијалог о напретку спровођења Акционог плана за оптимизацију у ресору социјалне заштите

У понедељак, 14. јануара 2019. године Група за подршку управљању променама одржала је радионицу Спровођење Акционог плана за оптимизацију у ресору социјалне заштите, у просторијама Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Како напредује спровођења Акционог плана за оптимизацију у ресору обавезног социјалног осигурања

У понедељак, 14. јануара 2019. године Група за подршку управљању променама одржала је радионицу Спровођење Акционог плана за оптимизацију у ресору обавезног социјалног осигурања, у просторијама Министарства за државну управу и локалну самоуправу.